knocked up

Nyår, nytt år, nyårslöften, ny-start. En ny start är nog det största skämtet i världshistorien. 2010 har varit katastrof, så ingen ny start för mig inte, dagarna vandrar ändå som dom vill som cornelis så fint sjunger.
Gott nytt år på er. pussoklem
/linn

hard to explain

Varför måste man alltid sätta namn på känslor, dela upp allt i olika kategorier. Alla människor är olika, känner olika, uppfattar saker på helt olika sätt. Så varför sätta namn på saker som alla ändå inte förstår sig på? Bara för att man ska kunna klargöra att människor har rätt eller fel. Varför är det så jävla viktigt? Varför är man förälskad när det pirrar i hela kroppen, när du inte kan få nog av en människa, inte kan vara utan för en sekund. Är inte det en liten försmak av besatthet? Varför är det så fel att vara tillsammans när den ena parten älskar den andre mer? Varför måste kärlek vara så förbannat jämnställt, bara för att man inte är kär kan man inte vara tillsammans längre. Att vara kär är en känsla som vilken annan, den vara inte för evigt. Man kan vara glad en hel vecka, och deprimerad nästa.

Och är det verkligen samma för alla människor, pirr och en möjligtvis nervositet, att bli glad och varm i hela kroppen. Är det så ALLA kära människor känner? Varför, varför och varför är det så viktigt att vara kär?


/ Johanna

somliga går med trasiga skor

... och här går man och funderar över att man fick 'lite' lön och vilka kläder man ska bära under nyårsnatten. det är ju förfärligt. / linn

Trondheimsveien 16a, senaste nytt



Nya roomies, Sara och Sarah.

so please please please let let let me let me get want this time

Jag och Johanna har precis suttit och kollat tillbaka lite på våra blogg-månader här, December har helt klart varit den sämsta. Vi kan ju verka som de två med depressiva människorna som finns. SÅ händanefter ska inget gnäll infinna sig hos oss på trondheimsveien, kanske ett nyårslöfte vi ska bryta? FAST jag måste säga till vårat försvar att om man är en torterad och mörk själ så har man faktiskt anledning att ge ett och annat mörkt inlägg så half-promise kanske är mer på sin plats. / LINNININIINININININININ


lunduntown





Måndag, Linn och jag visade upp våra nya köksredskap för Sarah. Linn lagade pasta och köttbullar, etterpå slog vi på filmen Upp, tätt följt av andra Saras hemkomst och trevlig som hon är bjöd hon på julte och choklad.

/ Johanna

I'm looking for a girl I can **** in my hummer truck

Stockholm i all ära, men fy vad skönt det är att vara tillbaka igen. Julen är över, stressen är borta. För så är det ju, åtminstonde när man blir äldre vad jag har förstått, att alltid alltid och åter alltid ser man fram emot julen, men när den väl är över är det som att ett kilo med hantlar bara försvinner från axlarna, en miljon tankar försvinner ur huvudet. Har alla människor (inkluderat mig själv) så kort närminne att vi inte kan komma ihåg hur vi kände ett år tillbaka, och året innan det, och innan det. Lever barnminnet fortfarande kvar i oss? Eller är det så att vintern är så fruktansvärd kall och jobbig att julen blir en ljus punkt att se fram emot? Jag är ingen julhatare, även om det antagligen inte skulle komma som en chock för folk, men jag säger bara att det inte är som förr. Jag såg knappt fram emot julklappar, utan var mer fokuserad på att hinna träffa alla hemma, att kunna åka hem till Oslo och slippa känna skuldkänslor över att inte ha kunnat se alla tillräckligt. Jävla stress...

/ Johanna


And now I cling to what I knew I saw exactly what was true

Det är fantastiskt men väldigt oroväckande när hela ens världsbild bara krashar ihop och surplar ned på marken som en enorm blodpöl. Én mening som man har levt efter hela livet bara ändras, en förälder som gör allt för att sitt barn ska få leva i den lögn som handlar om hur världen är. vi blir gödda med lögner och när vi slutligen inser att världen/livet inte är en dans på rosor så är besvikelserna uppradade, en efter en.. När jag får ett barn ska jag lära den att fallet inte är så som jag har blivit lärd. Det är jobbigt att inte kunna uppskatta det lilla bara för att man har levt på deras världsbild som säger hallelujah. Det är därför jag tror att vissa människor har svårare än andra att bli vuxna, självständighet och ansvarstagande. Fast egentligen, när fan blir man vuxen?

/Linn


I cut your little heart out, cause' you made me cry

Sammanfattningsvis; so little time so much to do, hade uppskattat en dag extra i den här gudsfördömda huvudstaden. Jag och frugan hann ju faktiskt med en del sammanhänge och en intressande hemgång så jag klagar inte.   Nyårsfirandet är nästa, sen är det den vita månaden att komma. frågan är ju om min bundsförvant i denna orimligt opassande tid att ta en vit månad är med på noterna, återstår att se. JAG vet ju personligen att jag kommer klara det. nu är det sängen som gäller, inte lite kos på det.

Godnatt kärleksbarn. / LINN

GROTESCO


The strokes - Juicebox


Take me out tonight, Where there's music and there's people and they're young and alive

Jag ångrar lite min bitterhet över julen nu, gårdagen var supermysig med glögg, julklappar, familjen, en brasa och ja allt som hör julen till. Fridfullt helt enkelt. Känner mig utvilad och redo för kvällens bravader med mina älsklingar. En bra  dag utan några som helst förhoppningar om hur den sak sluta, det är defenitivt inlagt på gilla. Johanna och jag är ett radarpar måste jag säga. Och nu såhär i juletider märker man ändå lite extra hur mycket en person betyder. Närvaron. samtalen,hemgångarna, filmkvällarna. En del av sig själv, som man inte är redo att släppa i första taget. Jag skulle inte vara en person utan henne, min stöttepelare som finns där när jag behöver det som mest och minst. En person som gör mig lycklig. Det är så bra så jag inte finner ord som är tillräckliga för att beskriva hur mycket jag älskar henne. och jag är glad att vi än en gång ska starta upp det nya året tillsammans.

/ Linn

Some try to tell me, thoughts they can't defend










Snö, snö, snö. Från klockan sju i morse, bara snö & snö & snö. Lyckligt lottad äro jag som kan leka med min kamera inomhus, eller spela kort. Det råker dock vara så att mina föräldrar tröttnat något på mitt ivriga kortspelande. Det finns ju alltid korsord också, men jag är för seg för att tänka. Jag vill endast att det ska bli kväll, utan nederbörd tack

The animals - house of the rising sun
The moody blues - the nights in white satin

our swords, band of horses







This is a song for the ladies, but fellas listen closely


















I'm a rock n' rollin' bitch for you

God Jul, från oss alla till er alla.

11.30 Julaftonsmorgon, mamma sjunger julsånger & pappa lär mig "fader vår". Vi spelar sjuan oändliga gånger, även fast mamma vinner varje gång. Julklapparna ligger under granen, ingen har rört dem, skakat eller klämt. Julgranen står grön i stugen, pyntad till perfektion. Bara silvriga och röda kulor, inga hemmagjorda kulor eller fula tomtegubbar i papp. Glittret ligger stadigt runt i en spiral, med jämna fina mellanrum, vilket tydligt antyder att en vuxen har klätt granen.
Själv vaknade jag tio idag, visste att det var julafton, men sov ändå vidare till elva. Slog in alla julklappar som jag inte gjort än, skrev några slarviga rader på korten och la sedan ner klapparna under granen. Satte mig till rätta i köket, åt lite kräm. Sneglar lite på aftonbladets första sida, SJ suger tydligen, så många människor missar julen tack vare tågkaos. Det står också att två föräldrar omkom påväg till julfirande.

Ungefär där dog min julstämning totalt, jag har en julblackout för tillfället. Jag hör av mig när det börjar ljusna igen

/ Johanna


omständig-heter

jag kan känna sådan frustration över omständigheter. Omständigheter, det är tillochmed ett ord som smakar beskt på tungan. Omständigheter for better or worse. Fuck that shit. Förövrigt befinner jag mig ensam på trondheimsveien nu, alla har lämnat Oslo för landet lagom såhär lagom till jul.  Endast jag och Jacob som är kvar här nu (och han bor visserligen också på trondheimsveien) men vi skall bege oss in mot staden snart för att sätta oss på en buss i otaliga timmar. eller ja, 7. Det är inte otaligt. Tur att sällskapet är toppen iallafall! Jag vet att det är juletider och att man inte ska vara bitter då, men jag kan inte hjälpa den här förbannade jävla skit tyngden som tynger ned mig nu. Julkänslan är ungefär i jämförelse med regn i öknen. Och igår hade jag en dålig kväll, för er som vill veta. Dödens dö på mig säger jag för att jag sprider mörker i dessa underbara juletider. Dessutom så ändras det nog drastiskt när jag sätter min fot hemma. så som det är med alla känslor man har, de bara ändras från den ena sekunden till den andra. äh. Städa lite skulle sitta fint.

God Jul muchaches.

/ Linn Kristell


big jet plane

She said, hello mister, pleased to meet you
I want to hold her, I want to kiss her
She smells of daises, she smells of daises
She drives me crazy, she drives me crazy





Lady of the Sunshine

the weight of the world - editors

vart finns inspirationen? need it now.
lite klarhet skulle vara nice det med, tack på förhand.
God jul till er bittra low-lifers
/LINN

punkt slut

/ Linn

Spörsmål

Är det värt att kämpa för någonting som man tror är bra även om det gör ont i hela kroppen på vägen dit?
/ Linn

There is a light that never goes out

Ohayo!
21 december. Vilket betyder Julafton om 3 dagar. Vilket för mig låter helt sjukt. Julkänslan finns inte här för fem öre. Den kan komma smygandes och infinna sig i mitt lilla huvud för att sen försvinna lika snabbt igen. Och det  är få stunder. MEN julen är ju inte en tid för gnäll, så ska försöka lägga min pessimistiska sida i kappsäcken för några dagar nu och ge julen en chans.
Det har hänt en massa roliga saker sedan vi skrev någonting sist faktiskt, men jag vet inte riktigt vart man ska börja, eftersom man lätt glömmer bort de små roliga nämnvärda detaljerna. Men we'll be better, soon I hope. kanske ilte mer japan inspirerat krävs!
/LINN

skinny love

hej kära.
Mycket har hänt sedan sist och egentligen mycket att berätta. Men som med allt så glömmer man bort de små detaljerna som är nämnvärda hyfsat enkelt så egentligen blev det inte så mycket kvar. Vi har festat lite sen vi kom hem, umgåtts med våra lovely neighbours och kollat lite filmer. Same old same old, fast i en positiv mening såklart! Det enda jag kan säga är att tiden bara springer iväg, snart är det jul och nyår och jag hoppas på en bra start!
/LINN

tvn står på som bakgrundssljud

Long time no see dear diairy!
vi lever, oh ja vi lever! i allra högsta grad.

RSS 2.0